Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Pieczone filety z łososia

Składniki na 4 porcje:
  • 4 filety z łososia
  • 8 łyżek masła
  • 4 małe cebule
  • sól
  • pieprz

Obraną cebulę pokrój w plasterki, a umyte filety osusz i posyp solą i pieprzem. Następnie ułóż je na dużym kawałku folii aluminiowej, posmaruj obficie masłem i obłóż plasterkami cebuli. Umieść je w zawiniętej folii na blasze i wstaw na około 20 minut do nagrzanego (180°C) piekarnika.

Poetycka, wręcz liryczna nazwa tej potrawy bierze się prawdopodobnie stąd, że ryby od wieków uchodzą za silny afrodyzjak i wiele dań rybnych nosi nazwy rodem z języka erotyki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...