Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Niemiecka sałatka ziemniaczana

Składniki na 4 porcje:
  • 30 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 15 dag kiełbasy piwnej
  • por (tylko biała część)
  • 10 dag marynowanej czerwonej papryki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sos:
  • 3 łyżki Majonezu sałatkowego WINIARY
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki jogurtu
  • sól, pieprz
  • cukier

Wymieszaj składniki sosu i lekko go ozięb. Obrane ziemniaki, osaczoną paprykę i kiełbasę pokrój w paski, a dokładnie umyte pory - w plasterki. Połącz wszystko, polej sosem, wymieszaj i wstaw na 1-2 godziny do lodówki. Przed podaniem posyp natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...