Składniki:
- 50 dag drobnego makaronu
- (muszelki, kolanka, kokardki)
- 2 różyczki brokułów
- 2 puszki tuńczyka w oliwie
- 6–8 ząbków czosnku
- 6 łyżek oliwy
- szczypta cukru
- sól, pieprz
Makaron ugotuj al dente w osolonym
wrzątku, następnie osącz i jeszcze ciepły wymieszaj z rozdrobnionym tuńczykiem
(wraz z oliwą). Czosnek obierz, drobno posiekaj, usmaż na oliwie i wraz z nią
dodaj do ciepłego makaronu. Brokuły oczyść, opłucz i gotuj ok. 7 minut w
osolonym i lekko posłodzonym wrzątku. Następnie odcedź, ostudzić, podziel na
różyczki i połącz z makaronem. Sałatkę dopraw solą oraz pieprzem. Całość
starannie wymieszaj.
Podawaj na zimno lub na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz