Szukaj przepisów

poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Zupa pomidorowa z krokietami pieczarkowymi

Składniki:
  • 1 kg pomidorów
  • 2 cebule
  • 1,5 l bulionu drobiowego z kostki
  • 4 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • przyprawa do zup
  • sól, pieprz
krokiety:
  • 80 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 5 łyżek masła
  • 2 czerstwe bułki
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
do smażenia:
  • 1/2 szklanki oleju

Pomidory pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Przygotowane warzywa uduś na maśle do miękkości. Następnie przetrzyj przez sito, wlej bulion, dopraw przyprawą do zup, solą oraz pieprzem. Zagotuj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...