Szukaj przepisów

poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Deser z migdałami

Składniki:
  • 50 dag ciemnej czekolady deserowej
  • 9 jajek
  • 10 dag cukru
  • 2 szklanki śmietanki 30-proc.
do przybrania:
  • 6 łyżek płatków migdałowych

Żółtka utrzyj z połową cukru do białości. Czekoladę połam na nieduże kawałki, włóż do miski ustawionej na garnku z wrzącą wodą i mieszaj, aż czekolada się roztopi. Następnie zdejmij z ognia i wymieszaj z utartymi żółtkami. Śmietankę ubij na sztywno. Z białek ubij sztywną pianę. Pod koniec ubijania wsyp resztę cukru. Pianę połącz z masą czekoladową i bitą śmietaną. Mus przełóż do pucharków i przybierz płatkami migdałowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...