Szukaj przepisów

niedziela, 12 sierpnia 2012

Kanapki z zieloną pastą

Składniki:
  • 6 kromek chleba
  • 3 łyżki masła
  • 6 łyżeczek serka homogenizowanego
  • 6 korniszonów
  • 2 plasterki szynki
  • 3 listki bazylii
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • sól, pieprz

Z każdej kromki wykrój 2 krążki i posmaruj je masłem. Bazylię i natkę posiekaj, wymieszaj z twarożkiem, a następnie przypraw solą i pieprzem. Jeśli chcesz, by pasta miała intensywny zielony kolor, masę możesz zabarwić sokiem szpinakowym. Korniszony ponacinaj i nadaj im kształt wachlarza. Plastry szynki pokrój na 3 paski i owiń nimi korniszony. Kromki posmaruj pastą. Podawaj przybrane korniszonem z szynką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...