Szukaj przepisów

niedziela, 12 sierpnia 2012

Kanapki z pastą jajeczną

Składniki:
  • 3 kromki chleba
  • 2 łyżki masła
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 i 1/2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
do przybrania:
  • 3 czarne oliwki bez pestek
  • jajka przepiórcze ugotowane na twardo
  • 12 pasków marynowanej czerwonej papryki
  • natka pietruszki

Z każdej kromki wykrój 2 krążki i posmaruj je masłem. Jajka obierz, rozgnieć widelcem, a następnie dodaj majonez, przypraw solą i pieprzem. Wszystko staranie wymieszaj. Oliwki pokrój w krążki.
Kromki posmaruj pastą, przybierz połówką jajka przepiórczego, paskiem papryki, 3 krążkami oliwki i natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...