Składniki:
- 80 dag mielonego mięsa wołowego
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 1 papryczka chili
- 1 puszka pomidorów pelati
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- papryka w proszku
- sól, pieprz
Mięso podsmaż na oleju.
Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj, a następnie dodaj do mięsa i duś, aż cebula
zrobi się szklista. Papryczkę chili drobno posiekaj i wymieszać z mięsem, dodaj
pomidory wraz z zalewą. Duś 40 minut. Fasolę osącz z zalewy i na 5 minut przed
końcem duszenia dodaj do potrawy razem z koncentratem pomidorowym. Dopraw solą,
pieprzem i papryką w proszku.
Podawaj z bagietką lub
makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz