Szukaj przepisów

poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Bulion z kury

Składniki:
  • 1 kura lub kurczak
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 3 cebule
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • sól, pieprz

Kurę włóż do garnka, zalej 3,5 l zimnej wody, posól i gotuj 40 minut na małym ogniu. Włoszczyznę oczyść i umyj. Cebulę obierz, przepołów, zrumień na płycie (lub na suchej patelni) i wraz z włoszczyzną dodaj do kury. Gotuj jeszcze 40 minut. Bulion przecedź, a następnie dopraw solą i pieprzem (mięso możesz zużyć np. na potrawkę). Podawaj z natką pietruszki.

Podczas gotowania do bulionu możesz dodać liść laurowy, a także kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...