Szukaj przepisów

poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Jajka przepiórcze w warzywach

Składniki:
  • 12 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 1 sałata
  • 2 świeże ogórki
  • 20 dag pieczarek
  • 3 pomidory
  • 1 pęczek szczypiorku
sos:
  • 3/4 szklanki oliwy
  • 3 łyżki octu winnego
  • 4 łyżeczki musztardy
  • cukier
  • sól, pieprz
 
Sałatę ułóż na półmisku. Szczypiorek pokrój na kawałki długości 1 cm. Pieczarki, ogórki, i rzodkiewki pokrój w plasterki, a pomidory na ósemki. Ułóż na sałacie i przybierz połówkami jajek.

Następnie przygotuj sos – składniki sosu połącz i starannie wymieszaj. Sałatkę polej sosem i posyp szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...