Składniki:
- 12 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo
- 2 pęczki rzodkiewek
- 1 sałata
- 2 świeże ogórki
- 20 dag pieczarek
- 3 pomidory
- 1 pęczek szczypiorku
sos:
- 3/4 szklanki oliwy
- 3 łyżki octu winnego
- 4 łyżeczki musztardy
- cukier
- sól, pieprz
Sałatę ułóż na półmisku. Szczypiorek pokrój na kawałki długości 1 cm.
Pieczarki, ogórki, i rzodkiewki pokrój w plasterki, a pomidory na ósemki. Ułóż
na sałacie i przybierz połówkami jajek.
Następnie przygotuj sos – składniki
sosu połącz i starannie wymieszaj. Sałatkę polej sosem i posyp szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz