Szukaj przepisów

niedziela, 12 sierpnia 2012

Zupa Julienne

Składniki:
  • 2 marchwie
  • 1 pietruszka
  • 1 mały kawałek selera korzeniowego
  • 1 mała cukinia
  • 1 por
  • 10 dag mrożonej fasolki szparagowej
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki maggi w płynie do zup
  • 3 łyżki posiekanej zieleniny (koperku i natki pietruszki)
  • pieprz, sól

Marchew, pietruszkę, seler i cukinię obierz, pokrój w makaroniki (najlepiej w malakserze). Pomidory sparz i obierz ze skórki. Por, cebulę i pomidory pokrój w półplasterki. Do garnka wlej 6 szklanek wody, zagotuj, wrzuć fasolkę i, gdy woda ponownie zawrze, włóż pozostałe warzywa oprócz pomidorów. Gdy jarzyny będą prawie miękkie, dodaj pomidory, masło i zieleninę. Po 1–2 minutach zdejmij zupę z ognia, dopraw i od razu podaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...