Składniki:
- 2 marchwie
- 1 pietruszka
- 1 mały kawałek selera korzeniowego
- 1 mała cukinia
- 1 por
- 10 dag mrożonej fasolki szparagowej
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki maggi w płynie do zup
- 3 łyżki posiekanej zieleniny (koperku i natki pietruszki)
- pieprz, sól
Marchew,
pietruszkę, seler i cukinię obierz, pokrój w makaroniki (najlepiej w
malakserze). Pomidory sparz i obierz ze skórki. Por, cebulę i pomidory pokrój w
półplasterki. Do garnka wlej 6 szklanek wody, zagotuj, wrzuć fasolkę i, gdy
woda ponownie zawrze, włóż pozostałe warzywa oprócz pomidorów. Gdy jarzyny będą
prawie miękkie, dodaj pomidory, masło i zieleninę. Po 1–2 minutach zdejmij zupę
z ognia, dopraw i od razu podaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz