Szukaj przepisów

niedziela, 12 sierpnia 2012

Sałatka owocowa w galarecie

Składniki:
  • 4 galaretki cytrynowe
  • 30 dag ciemnych winogron (najlepiej bezpestkowe)
  • 30 dag truskawek
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 puszka ananasa w plastrach

Galaretki rozpuść w 7 szklankach wrzątku i przestudź. Owoce z puszki osącz: brzoskwinie pokrój na ósemki, plastry ananasa na kawałki. Winogrona umyj i wypestkuj. Truskawki odszypułkuj, duże przekrój na pół. Owoce wymieszaj i połowę wyłóż do formy z kominkiem, zalej zimną galaretką i odstaw do zastygnięcia. Następnie zrób to samo z resztą owoców i galaretki, wstaw na środkową półkę lodówki, przed podaniem wyjmij galaretkę na półmisek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...