Szukaj przepisów

niedziela, 12 sierpnia 2012

Sałatka z brukselki

Składniki:
  • 40 dag brukselki
  • 20 dag ugotowanej czerwonej fasoli
  • 2 cebule
  • biała część pora
  • 5 dag kiełków słonecznika
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka tymianku
  • pieprz, sól

Brukselkę ugotuj, osącz i ostudź. Małe główki zostaw całe, większe przekrój na połówki. Cebulę pokrojoną w półplasterki uduś w oliwie. Por pokrój w plasterki i starannie opłucz. Wszystkie składniki połącz, dopraw solą i pieprzem, delikatnie wymieszaj. Podawaj jako samodzielne danie lub jako dodatek do krokietów ziemniaczanych i kotletów z kasz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...