Składniki:
- 50 dag białej kapusty
- 5 pomidorów
- 1 kalafior
- 4 marchewki
- 3 ogórki
- sól, pieprz
sos:
- 2 łyżki drobno pokrojonych orzechów włoskich
- sok z 1 cytryny
- 1/2 szklanki oliwy
- szczypta imbiru
- sól, pieprz
Warzywa umyj. Kapustę pokrój w
kostkę, a kalafior podziel na różyczki. Marchew i ogórki obierz i pokrój w
słupki. Pomidory sparz, obierz i pokrój na cząstki. Kapustę, kalafior i marchew
ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Warzywa połącz, wymieszaj i dopraw solą
i pieprzem.
Następnie przygotuj sos – orzechy
zmiksuj z oliwą, dodaj sok z cytryny, dopraw solą, pieprzem oraz imbirem.
Sałatkę podawaj polaną sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz