Szukaj przepisów

niedziela, 12 sierpnia 2012

Roladki śledziowe z grzybami

Składniki:
  • 60 dag solonych płatów śledziowych
  • 3 cebule
  • 2–3 łyżki oleju
  • 5 dag suszonych grzybów
  • 3–4 ogórki kiszone
  • zielenina
  • pieprz, sól

Grzyby mocz kilka godzin, po czym ugotuj w tej samej wodzie z dodatkiem odrobiny soli. Płaty śledziowe wymocz, następnie osącz, zdejmij skórę i usuń ości. Cebulę posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Osączone grzyby drobno pokrój, dodaj do cebuli, duś razem kilka minut. Przypraw do smaku i wymieszaj z posiekaną zieleniną. Na każdym płacie śledziowym ułóż warstwę przygotowanego farszu, zroluj i zepnij wykałaczką. Przed podaniem udekoruj roladki plasterkami ogórka kiszonego.

Podawaj z pieczywem razowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...