Składniki:
- 12 dzwonek łososia po 10–15 dag
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżeczki tymianku
- sok z 1,5 cytryny
- sól, pieprz
sos czosnkowy:
- 25 dag serka homogenizowanego
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 4 łyżki czosnku
- 5 łyżek posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz
Ryby
umyj, osusz, przypraw solą, pieprzem, tymiankiem, skrop cytryną i posmaruj
oliwą. Włóż na 1 godzinę do lodówki. Piecz 7 minut z każdej strony na grillu
lub 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni. Przyrządź sos.
Przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszaj starannie z pozostałymi
składnikami. Łososia ułóż na wygrzanym półmisku do ryb. Sos podawaj w sosjerce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz