Szukaj przepisów

niedziela, 12 sierpnia 2012

Sałatka ze szparagami i szynką

Składniki:

  • 80 dag szparagów
  • 2 puszki kukurydzy
  • 30 dag ogórków konserwowych
  • 40 dag szynki
  • 30 dag startego żółtego sera
sos:
  • 1,5 szklanki majonezu
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • 3 ząbki czosnku (zmiażdżone)
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • cukier
  • sól, pieprz

Szparagi obierz, umyj i ugotuj w osolonym i lekko osączonym wrzątku. Ostudź i pokrój na 2-cm kawałki. Kukurydzę osącz. Szynkę pokrój w kostkę, ser w słupki, a ogórki w plasterki. Składniki sosu wymieszaj i połącz z sałatką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...