Składniki:
- 15 dag drobnego makaronu (muszelki, świderki)
- 1 brokuł
- 1 czerwona papryka
- 1/2 wędzonego kurczaka bez skóry
- 5 ząbków czosnku
- 6 łyżek oliwy
- sól, pieprz
Makaron ugotuj al dente w osolonym
wrzątku i odcedź. Brokuły podziel na różyczki i blanszuj 3 minuty w osolonym
wrzątku. Czosnek obierz, drobno posiekaj, podsmaż na oliwie, dodaj do ciepłego
makaronu i wymieszaj.
Paprykę oczyść z gniazda nasiennego
i pokrój w kostkę. Oddzielone od kości mięso kurczaka pokrój na kawałki.
Przygotowane składniki połącz z makaronem, dodaj brokuły i wymieszaj. Dopraw
solą i pieprzem.
Sałatkę podawaj na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz