- 60 dag cebuli
- 2 ziemniaki
- 2 łyżki mąki
- 3 łyżki masła
- po 10 dag wędzonego boczku i suchej kiełbasy
- sól, pieprz
- mielony imbir
- curry
- 6 szklanek Bulionu warzywnego
Obraną cebulę (40 dag) i ziemniaki pokrój w kostkę, oprósz mąką i - zrumienione na maśle (2 łyżki) umieść w rondlu, zalej wywarem, ugotuj, zmiksuj i przetrzyj przez sito. Dopraw solą, pieprzem, imbirem i curry.
Pozostałe 20 dag posiekanej cebuli usmaż na reszcie masła. Natomiast pokrojony w kostkę boczek usmaż na rozgrzanej patelni, dodaj pokrojoną kiełbasę, jeszcze chwilę podsmaż wszystko razem, po czym wraz z usmażoną cebulą włóż do przygotowanej zupy, wymieszaj i chwilę potrzymaj na ogniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz