(na 4 porcje)
- 1 duża pierś z kurczaka
- 120g zielonej fasolki szparagowej
- 150g różyczek brokuła
- 1 łyżeczka posiekanej kolendry
- 250ml mleczka kokosowego
- 750ml bulionu warzywnego
- 2 zielone papryczki chilli
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka curry
- sól, pieprz do smaku
Pierś z kurczaka pokroić w duże kawałki. Papryczkę pokroić w plasterki (nie usuwać gniazd nasiennych). Kurczaka włożyć do miski, dodać papryczkę, oliwę i odrobinę pieprzu, dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie kurczaka lekko przesmażyć. Wlać bulion, dodać kolendrę, zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać fasolkę i gotować na małym ogniu przez 5 minut. Dodać mleczko kokosowe i curry, dokładnie wymieszać. Gotować przez 10 minut, pod koniec gotowania dodać brokuła. Podawać na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz