Szukaj przepisów

sobota, 6 października 2012

Gorący sos krówkowy

Składniki:
  • 340 g cukru w dużych kryształkach
  • 85 g cukru trzcinowego
  • 100 g kakao w proszku
  • 30 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki soli
  • 400 g mleka skondensowanego
  • 250 ml wody
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Przygotowanie:
Wsyp do rondla oba rodzaje cukru, kakao, mąkę i sól. Wlej mleko skondensowane, wodę oraz masło i powoli doprowadź do wrzenia, nieustannie mieszając. Gotuj 5 minut. Zdejmij sos z ognia i odstaw, żeby trochę przestygł. Wmieszaj ekstrakt waniliowy. Podawaj z lodami waniliowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...