Szukaj przepisów

wtorek, 9 października 2012

Rissoles jagnięce

Kuchnia brytyjska

Składniki:
  •  225 g gotowanej mielonej jagnięciny
  •  1 drobno posiekana cebula
  •  50 g świeżej bułki tartej
  •  sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  •  1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  •  1 łyżeczka posiekanego rozmarynu
  •  1 zmiażdżony ząbek czosnku
  •  1 małe jajko od kury z wolnego wybiegu
  •  mąką przyprawiona solą i pieprzem
  •  2 łyżki oleju
Przygotowanie:
 Wszystkie składniki poza mąką i olejem połącz w dużym naczyniu. Uformuj sześć okrągłych kotlecików.
 Obtocz każdy kotlecik w mące z przyprawami. Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu. Smaż rissoles 10-12 minut od czasu do czasu obracając, aż się zrumienią i dojdą. Podawaj natychmiast.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...