Składniki:
- 225 g gotowanej mielonej jagnięciny
- 1 drobno posiekana cebula
- 50 g świeżej bułki tartej
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu
- 1 zmiażdżony ząbek czosnku
- 1 małe jajko od kury z wolnego wybiegu
- mąką przyprawiona solą i pieprzem
- 2 łyżki oleju
Wszystkie składniki poza mąką i olejem połącz w dużym naczyniu. Uformuj sześć okrągłych kotlecików.
Obtocz każdy kotlecik w mące z przyprawami. Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu. Smaż rissoles 10-12 minut od czasu do czasu obracając, aż się zrumienią i dojdą. Podawaj natychmiast.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz