Szukaj przepisów

wtorek, 9 października 2012

Sałatka z wędzonego węgorza

Składniki:
  •  2 garści rukoli
  •  15-20 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  •  150 g wędzonego węgorza pokrojonego w sześciocentymetrowe kawałki
Na dressing:
  •  1 łyżka octu estragonowego (możesz go zastąpić octem winnym)
  •  2 łyżeczki musztardy Dijon
  •  2 łyżki oliwy
  •  3 łyżki oleju
  •  sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
 Rozgrzej grill do średniej temperatury. W misce połącz rukolę i pomidorki. Usuń skórę i ości z ryby. Umieść na grillu i podgrzej. Połącz wszystkie składniki na dressing. Polej warzywa sosem i zamieszaj, by sos dokładnie pokrył listki. Na wierzchu ułóż kawałki ryby.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...