Składniki:
- oliwa
- 6 plasterków boczku
- 4 gotowane kiełbaski
- 1 duża cebula albo dwie duże dymki
- 4 małe albo 2 duże gotowane ziemniaki
- garść zieleniny, na przykład kapusty
- 1 duża garść posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
Rozgrzej oliwę na patelni z nieprzywierającą powłoką. Pokrój boczek, kiełbaski i cebulę i włóż na patelnię. Dodaj pokrojone (najlepiej nieobrane) ziemniaki i podgrzewaj wszystko na małym ogniu. Nie mieszaj za często, żeby się zrumieniło. Posiekaj kapustę (albo inną zieleninę) i zblanszuj w 2 minuty we wrzątku. Odsącz i przełóż na patelnię. Posyp natką i delikatnie przemieszaj. Zwiększ na chwilę płomień, żeby się przesmażyło i od razu podawaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz