Szukaj przepisów

czwartek, 11 października 2012

Trifle z owocami i kremem custard

Kuchnia brytyjska

Składniki:
  •  500g mieszanych owoców (borówek amerykańskich, malin, jeżyn)
  •  3 łyżki cukru (albo więcej, do smaku)
  •  trochę wody
  •  500 g dobrego gotowego biszkoptu
  •  250 ml gotowego kremu custard
  •  cukier puder do oprószenia (według uznania)

Przygotowanie:
 Zagotuj w rondlu owoce z cukrem i odrobiną wody. Gotuj na małym ogniu aż owoce popękają i puszczą sok. Odstaw rondel na bok. Pokrój biszkopt i rozłóż na dnie salaterki albo głębokich talerzy. Na wierzch nałóż ciepłe owoce i polej syropem z rondla, a następnie kremem custard. Jeśli chcesz, oprósz porcje cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...