Szukaj przepisów

czwartek, 11 października 2012

Zielona fasolka z szynką i serem

Składniki:
  •  1 duża garść zielonej fasolki szparagowej, oczyszczonej i przyciętej
  •  ze 4 plastry prosciutto, pokrojone na paseczki
  •  3-4 grube plastry sera Taleggio
  •  oliwa
  •  świeżo mielony czarny pieprz
  •  2 kromki chleba na zakwasie

Przygotowanie:
 Ugotuj fasolkę w osolonym wrzątku przez 5 minut (powinna być giętka, wtedy jest najsmaczniejsza). Odsącz ją szybko włóż z powrotem do gorącego rondla, posyp szynką i serem, skrop oliwą i oprósz świeżo mielonym pieprzem. Przemieszaj delikatnie na małym ogniu, żeby ser się stopił, tworząc pyszny sos. Podawaj od razu z chlebem na zakwasie. Brie albo camembert też się sprawdzają, jeśli nie ma Taleggio.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...