Szukaj przepisów

czwartek, 4 października 2012

Zielona zupa orientalna

Składniki:
(na 4 porcje)
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 120g zielonej fasolki szparagowej
  • 150g różyczek brokuła
  • 1 łyżeczka posiekanej kolendry
  • 250ml mleczka kokosowego
  • 750ml bulionu warzywnego
  • 2 zielone papryczki chilli
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka curry
  • sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroić w duże kawałki. Papryczkę pokroić w plasterki (nie usuwać gniazd nasiennych). Kurczaka włożyć do miski, dodać papryczkę, oliwę i odrobinę pieprzu, dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie kurczaka lekko przesmażyć. Wlać bulion, dodać kolendrę, zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać fasolkę i gotować na małym ogniu przez 5 minut. Dodać mleczko kokosowe i curry, dokładnie wymieszać. Gotować przez 10 minut, pod koniec gotowania dodać brokuła. Podawać na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...