Szukaj przepisów

poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Tartinki łososiowe

Składniki:
  • 12 kromek okrągłego chleba ryżowego
  • 3 plastry wędzonego łososia
  • 15 dag tłustego białego sera twarogowego
  • 1 łyżka gęstej śmietany 30-proc.
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanych listków melisy
  • sól, pieprz
do przybrania:
  • 3 plasterki cytryny
  • gałązki koperku

Ser rozetrzyj ze śmietaną. Czosnek obierz i posiekaj. Dodaj do z masy serowej. Wymieszaj, a następnie dodaj melisę i ponownie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Łososia skrop sokiem cytrynowym, posmaruj masą serową, zwiń w roladę i wstaw do lodówki na 4 godziny. Każdą roladę pokrój na 4 plastry. Chleb ryżowy posmaruj masłem, ułóż na nim roladki z łososia, przybierz gałązką koperku i 1/4 plasterka cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...