Składniki:
- 12 kromek okrągłego chleba ryżowego
- 3 plastry wędzonego łososia
- 15 dag tłustego białego sera twarogowego
- 1 łyżka gęstej śmietany 30-proc.
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki masła
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżki posiekanych listków melisy
- sól, pieprz
do przybrania:
- 3 plasterki cytryny
- gałązki koperku
Ser rozetrzyj ze śmietaną. Czosnek
obierz i posiekaj. Dodaj do z masy serowej. Wymieszaj, a następnie dodaj melisę
i ponownie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Łososia skrop sokiem cytrynowym,
posmaruj masą serową, zwiń w roladę i wstaw do lodówki na 4 godziny. Każdą
roladę pokrój na 4 plastry. Chleb ryżowy posmaruj masłem, ułóż na nim roladki z
łososia, przybierz gałązką koperku i 1/4 plasterka cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz