Szukaj przepisów

niedziela, 12 sierpnia 2012

Zagrycha kowboja

Składniki:
  • 1 kg polędwicy wołowej (lub rostbefu)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • kilka kropli sosu tabasco
  • sól, pieprz
  • 3 pęczki szczypiorku

Mięso obierz z błon, pokrój w kostkę o bokach 3 cm. Włóż do kamiennego naczynia, polej oliwą wymieszaną z roztartym czosnkiem, tabasco i przyprawami. Wymieszaj, włóż do lodówki na kilka godzin. Przewieź w termosie lub w lodówce turystycznej. Nadziej kostki mięsa na zaostrzone patyki i piecz nad ogniskiem. Upieczone kawałki mięsa obtocz w posiekanym szczypiorku. Podawaj z chlebem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...