Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

„Trzy smaki” - deser z twarożku

Składniki:
  • 9 płatków Żelatyny WINIARY
  • szklanka mleka
  • 50 dag serka homogenizowanego
  • po 4 łyżki soku z cytryny i czarnej porzeczki
  • 5 dag cukru pudru
  • 8 dag czekolady
  • 25 dag kremówki
  • orzeszki laskowe
  • wiśnie koktajlowe

Żelatynę namocz. Serek i mleko energicznie wymieszaj na puszystą masę. Namoczoną żelatynę rozpuść w 4 łyżkach wrzącej wody, po czym połącz z masą i wymieszaj. Krem podziel na 3 części. Jedną wymieszaj z sokiem z czarnej porzeczki, dodaj 1/3 cukru pudru i nałóż do pucharków.

Drugą część wymieszaj z sokiem z cytryny, dodaj 1/3 cukru pudru i włóż do pucharków. Trzecią część połącz ze stopioną czekoladą, zmielonymi orzeszkami i resztą cukru. Nałóż na pozostałe warstwy kremu. Deser ozięb. Każdą porcję ozdób ubitą śmietaną, wisienką i (ewentualnie) wiórkami czekoladowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...