- 50 dag twarożku homogenizowanego
- szklanka mleka
- Budyń waniliowy WINIARY
- 25 dag masła
- 20 dag mąki
- 25 dag cukru
- cukier waniliowy
- 12 dag kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jaja
- duża puszka brzoskwiń
- łyżka cukru pudru
- 2 łyżki mielonych pistacji (niesolonych)
- po 5 dag migdałów i owoców kandyzowanych
- szczypta soli
- tłuszcz do wysmarowania formy
- cukier puder
Stop połowę masła. Połącz je potem z mąką, jajkiem, kakao i proszkiem do pieczenia (ciasto powinno się kruszyć). Teraz 2/3 ciasta włóż do wysmarowaną tłuszczem tortownicy. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C.
Pozostałe masło utrzyj z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Ucierając, dodawaj stopniowo żółtka, twarożek, mleko i budyń waniliowy w proszku. Masę wymieszaj z białkami ubitymi na sztywną pianę z solą i resztą cukru.
Brzoskwinie osącz. Pokrój je w ćwiartki i ułóż na lekko wystudzonym cieście. Na wierzchu ułóż serową masę. Całość posyp kruszonką z ciasta. Piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Po wystudzeniu ciasto przybierz pokrojonymi brzoskwiniami, migdałami i owocami kandyzowanymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz