Składniki:
- 1,6 kg sandacza
- 10 dag masła
- 6 suszonych grzybów
- 5 dag selera
- 2 marchwie
- 2 pietruszki
- 1 cebula
- 3 łyżki kaparów
- 1 puszka pomidorów bez skórki
- 1 cytryna
- 1 liść laurowy
- kolendra
- sól, pieprz
Cebulę
obierz i posiekaj. Grzyby namocz i ugotuj, a następnie wyjmij z wywaru,
posiekaj i razem z cebulą obsmaż na 2 łyżkach masła. Sandacza oczyść, opłucz,
osusz i pokrój w dzwonka. Zalej w garnku wodą, dodaj przyprawy i gotuj na małym
ogniu ok. 15 minut.
Warzywa
pokrój w słupki, przesmaż na pozostałym maśle i połącz z cebulą oraz grzybami.
Dodaj pomidory i jeszcze chwilę smaż. Następnie zalej wywarem z ryby i duś 10
minut. Pod koniec duszenia dodaj kapary.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz