Szukaj przepisów

poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Sandacz z warzywami

Składniki:
  • 1,6 kg sandacza
  • 10 dag masła
  • 6 suszonych grzybów
  • 5 dag selera
  • 2 marchwie
  • 2 pietruszki
  • 1 cebula
  • 3 łyżki kaparów
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 1 cytryna
  • 1 liść laurowy
  • kolendra
  • sól, pieprz

Cebulę obierz i posiekaj. Grzyby namocz i ugotuj, a następnie wyjmij z wywaru, posiekaj i razem z cebulą obsmaż na 2 łyżkach masła. Sandacza oczyść, opłucz, osusz i pokrój w dzwonka. Zalej w garnku wodą, dodaj przyprawy i gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.

Warzywa pokrój w słupki, przesmaż na pozostałym maśle i połącz z cebulą oraz grzybami. Dodaj pomidory i jeszcze chwilę smaż. Następnie zalej wywarem z ryby i duś 10 minut. Pod koniec duszenia dodaj kapary.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...