Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Portugalskie ciasteczka

Składniki na 6 porcji:
  • 6 jaj
  • 30 dag cukru
  • 1,5 łyżki mąki kukurydzianej
  • po łyżce: masła, mąki i cukru pudru

Żółtka utrzyj bardzo dokładnie z cukrem na puszystą masę, dodaj ubitą na sztywno pianę z białek i mąkę kukurydzianą, i całość starannie wymieszaj drewnianą łyżką.

Formę do pieczenia wysmaruj masłem, lekko posyp mąką, wylej na nią ciasto - wyrównawszy powierzchnię - wstaw do średnio nagrzanego piekarnika. Odpowiednio przycięty pergamin posmaruj masłem i posyp cukrem pudrem.

Upieczone, ale miękkie jeszcze ciasto zwiń w rulon, ciasno opakuj przygotowanym pergaminem i jeszcze na kilka minut wstaw do piekarnika.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...