Szukaj przepisów

poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Piersi z indyka w przyprawach

Składniki:
  • 1,8 kg piersi indyka
  • 1/2 szklanki miodu
  • po 1 łyżeczce mielonego cynamonu i kardamonu
  • 3–4 goździki
  • 15 ziaren czarnego pieprzu
  • 2 gwiazdki anyżu
  • sól
do smażenia:
  • olej

Goździki, pieprz i anyż utłucz w moździerzu. Miód zagotuj, a następnie dodaj przyprawy korzenne. Mięso posól i obsmaż na oleju. Przełóż do brytfanny i piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz jeszcze 15–20 minut, polewając mięso miodem.

Podawaj ze smażonymi borówkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...