2 kg w
ciągu 2 tygodni
Tę dietę opracował dietetyk z uniwersytetu w Los Angeles, Henry L.N.
Anderson. Uznał on, że prawidłowe zestawianie ze sobą produktów wpływa na
skuteczność ich spalania.
Zasady
diety:
Dieta oparta jest przede wszystkim na owocach, warzywach i orzechach. W niewielkich ilościach można również spożywać mięso, ryby i sery. Trzeba jednak przestrzegać kolejności jedzenia poszczególnych produktów i zasady niełączenia białek z węglowodanami. Owoce i soki owocowe jemy wyłącznie na pusty żołądek. Należy unikać sosów, nie pić w trakcie posiłków i bezpośrednio po nich. Ponadto Anderson nie poleca jedzenia o ustalonych porach, wyznacza jedynie ramy czasowe, w których powinniśmy jadać określone grupy produktów:
Dieta oparta jest przede wszystkim na owocach, warzywach i orzechach. W niewielkich ilościach można również spożywać mięso, ryby i sery. Trzeba jednak przestrzegać kolejności jedzenia poszczególnych produktów i zasady niełączenia białek z węglowodanami. Owoce i soki owocowe jemy wyłącznie na pusty żołądek. Należy unikać sosów, nie pić w trakcie posiłków i bezpośrednio po nich. Ponadto Anderson nie poleca jedzenia o ustalonych porach, wyznacza jedynie ramy czasowe, w których powinniśmy jadać określone grupy produktów:
- do południa – owoce i soki owocowe;
- od południa do godziny 16.00 – soki warzywne, pół godziny później zielona sałata lub inne zielone warzywa;
- od godziny 16.00 do 20.00 można jeść wszystko, żeby zaspokoić głód, nie należy jednak łączyć białek z węglowodanami.
PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS
- do godziny 12.00 – sok pomarańczowy, jabłka, gruszki, winogrona
- od 12.00 do 16.00 – sok warzywny, sałata z pomidorami i cebulą, orzechy
- od 16.00 do 20.00 – pieczone ziemniaki, fasolka szparagowa, chude mięso z sałatką z warzyw
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz