Szukaj przepisów

poniedziałek, 10 lutego 2014

Podgrzybki na maśle

Składniki:
  • podgrzybki
  • masło
  • gałka muszkatołowa
  • cebula
  • pietruszka
  • śmietana
  • pieprz, sól
     Pomysł na błyskawiczne śniadanie po powrocie z lasu to coś, co przyda się każdemu. Co można zrobić na szybko z podgrzybków? Wystarczy rzucić je na masło, przesmażyć i się rozkoszować.
Podgrzybki przebieramy, czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę szatkujemy w pióra, masło topimy na patelni i szklimy cebulę z odrobiną soli. Następnie dodajemy podgrzybki i przesmażamy przez kwadrans, aż zmiękną.
     Tuż przed podaniem doprawiamy grzyby solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Nakładamy na talerze, dekorujemy kleksem śmietany i zieloną pietruszką. Sięgamy po świeży chleb i życzymy smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...