Szukaj przepisów

piątek, 21 lutego 2014

Roladki z bakłażana z kozim serem Magdy Gessler

Składniki:
  • mały bakłażan 1
  • twaróg kozi 1 opakowanie
  • mięta świeża garść
  • sól i pieprz
Pokroić bakłażana w plastry wzdłuż. Posolić i odstawić na sicie na 20 minut. W tym czasie wymieszać kozi twaróg z posiekaną miętą. Osuszyć plastry bakłażana papierowym ręcznikiem. Usmażyć na suchej patelni (najlepiej grillowej) lub upiec w piekarniku na blasze wyłożonej pergaminem. Ostudzić. Posmarować plastry bakłażana serkiem i zwinąć w ruloniki. Podawać na zimno z sosem żurawinowym lub czatnejem jabłkowym. Można ozdobić pestkami granatu. Jeśli nie lubicie mięty można aromatyzować serek innymi świeżymi ziołami według gustu.

Czas 45 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...