Szukaj przepisów

poniedziałek, 24 lutego 2014

Pstrąg pieczony Magdy Gessler

Składniki:
  • pstrąg oczyszczony z łusek i wypatroszony 4
  • cytryna 2
  • świeży tymianek 2 garście
  • czosnek 8 ząbków
  • świeżo zmielona sól morska
  • pieprz
  • oliwa
Umyć ryby i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić cytryny w plasterki. Włożyć do środka ryb z gałązkami tymianku i rozgniecionym czosnkiem w łupkach. Nasmarować ryby oliwą i posypać solą i pieprzem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C na 10-15 minut. Wyciągnąć z ryb nadzienie. Posiekać drobno tymianek z czosnkiem wyciśniętym z łupek. Wyłożyć przyprawy na wierzch ryby. Podawać z plasterkami pieczonych ziemniaków.

Czas 40 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...