Szukaj przepisów

czwartek, 27 lutego 2014

Ciasto z konfiturą Magdy Gessler

Składniki:
  • mąka 500 g
  • cukier puder 250 g
  • jajka 2
  • masło 250 g
  • cukier waniliowy
  • żółtka 2
  • śmietana
  • domowa konfitura 1 słoik
  • cukier puder do posypania
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Owinąć w folię i schłodzić w lodówce. Przełożyć 3/4 ciasta na posmarowaną masłem blachę. Wylepić brzeg. Na wierzch położyć konfitury. Przykryć wszystko pozostałą częścią rozwałkowanego ciasta.

Piec około 40 min w temperaturze 180'C.

Wyciągnąć ciasto i posypać cukrem pudrem.

Czas 1 godz. 10 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...