Szukaj przepisów

czwartek, 6 marca 2014

Pasztet z dziczyzny Magdy Gessler

Składniki:
  • Mięso z dziczyzny 400 g
  • Podgardle wieprzowe 300 g
  • Łopatka cielęca 300 g
  • wołowina 300 g
  • wątroba wieprzowa 300 g
  • grzyby suszone 400 g
  • czerstwa bułka 2 sztuki
  • jałowiec
  • gałka muszkatołowa
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
Obsmażone na patelni mięso przełożyć do garnka i zalewać wodą. Dodać grzyby i przyprawy. Pod koniec duszenia dodać wątrobę i chwilę dusić. Zemleć mięso i bułkę namoczoną w mleku. Do tak przygotowanej masy dodać jaja i gałkę muszkatołową. Pasztet piec w temperaturze 160°C przez dwie godziny.Podawać z chrzanem i marynatami.

Czas 3 godz. 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...