Szukaj przepisów

środa, 12 marca 2014

Krem z pieczonych warzyw Magdy Gessler

Składniki:
  • pomidory 1 kg
  • średnie marchewki 5
  • oliwa 4 łyżki
  • czosnek 3 ząbki
  • sól
  • pieprz
Pomidory umyć, osuszyć i naciąć u góry na krzyż. Obrać marchewki i czosnek. Warzywa ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać oliwą i posypać solą i pieprzem. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piec półtorej godziny. Zdjąć skórkę z pomidorów. Zmiksować warzywa na krem; ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Udekorować natką

Podawać z pieczywem.

Czas 25 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...