Szukaj przepisów

piątek, 14 czerwca 2013

Zupa z żółwia

Fałszywa zupa z żółwia - zupa a la zupa z żółwia
Składniki:
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTIo_XZlJYN1O2Wg3Hw4IyBvjgyFYrypzbfgPjc9vR2-TWC34MmEg
  • 4 ozorki cielęce
  • ½ cielęcej główki
  • 2 l wody
  • cytryna
  • 50 g madery lub innego czerwonego słodkiego wina
  • 2 marchwie
  • łyżka masła + łyżka mąki
  • 1 seler
  • 3 liście laurowe + ziele angielskie
  • pieprz i sól
Ozorki cielęce i główkę cielęcą gotować do miękkości w wodzie z włoszczyzną, z dodatkiem gałki muszkatołowej i ziarnami ziela angielskiego i liśćmi laurowymi. Wyjąć mięso. Ozorki obrać ze skórki i pokroić w cienkie paski. Zdjąć mięso z główki. Bulion cielęcy zaprawiać łyżką masła z łyżką mąki, dolać kieliszek madery. Mięso połączyć z zaprawionym bulionem.

Zupa żółwiowa z programu M. Gessler gotowa!
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...