Szukaj przepisów

wtorek, 4 czerwca 2013

Krem z zielonej herbaty

Składniki:
  • 6 łyżek zielonej herbaty liściasty
  • 1 niepełna szklanka (225 ml) mleka
  • 450 ml śmietany kremówki
  • 8 łyżek cukru
  • 4 łyżeczki żelatyny
Przygotowanie:
Herbatę, mleko, śmietanę i cukier podgrzewaj na małym ogniu aż cukier się rozpuści. Nie gotuj! Zdejmij z ognia i odstaw na 10 minut. Przecedź do garnka, dodaj żelatynę namoczoną w 3 łyżkach wody. Podgrzewaj mieszając aż żelatyna się rozpuści. Musem napełnij szklaneczki, wstaw do lodówki do zastygnięcia. Możesz ozdobić połówkami winogron i listkami mięty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...