Szukaj przepisów

czwartek, 6 czerwca 2013

Chłodnik truskawkowy

Składniki:
  • 1 szklanka mleka
  • 1 torebka cukru wanilinowego
  • 10 dag ryżu puddingowego
  • 10 dag truskawek
  • 1 szklanka soku z czarnej porzeczki
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 jajko
Przygotowanie:
Do wrzącego mleka z cukrem wanilinowym wsypać ryż, gotować 40 min, często mieszając. Odłożyć 8 truskawek. Resztę zmiksować z sokiem porzeczkowym i cukrem. Schłodzić. Ryż wymieszać z jajkiem, z masy ulepić kulki. Chłodnik podawać z kulkami ryżowymi i truskawkami. Posypać uprażonymi migdałami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...