Szukaj przepisów

wtorek, 11 czerwca 2013

Tatar ze śledzia po węgiersku

Składniki:
  • 250 g śledzia (mogą być matiasy)
  • łyżka kaparów
  • marynowane grzyby - kilka sztuk
  • 3 kiszone ogórki
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 papryki - upieczone lub zgrilowane tak, by można było usunąć skórę
  • cebula
Na sos do tatara ze śledzia po węgiersku:
  • łyżka musztardy ostrej (rosyjska)
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • pieprz, sól
  • łyżeczka ostrej papryki
  • świeży imbir (około łyżeczki startego imbiru)
Przygotowanie:
Śledzia posiekać w drobne kawałki. Podobnie pozostałe składniki trzeba pokroić w kosteczkę. Składniki sosu wymieszać, odstawić na chwilę do "przegryzienia". Do sosu wrzucić śledzie, paprykę, kapary, cebulę i jajka. Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na godzinę.

Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...