Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Zupa z kapusty pekińskiej i warzyw

Składniki:
  • 6 szklanek bulionu bekonowego (instant)
  • 5 parówek
  • 60 dag kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 seler naciowy
  • 4 ziemniaki
  • natka pietruszki
  • jarzynka
  • sól
  • pieprz
Bulion przygotuj według przepisu na opakowaniu i ostudź. Wszystkie warzywa umyj, oczyść i pokrój w kostkę lub w paski.

Do gotującego się bulionu wrzucaj kolejno, co 10 minut: najpierw marchewkę i pietruszkę, potem ziemniaki, następnie kapustę pekińską i seler, a na końcu - obrane z osłonek i pokrojone na kawałki parówki.

Wszystko razem gotuj jeszcze 5-10 minut. Zupę przypraw do smaku Jarzynką, solą i pieprzem, i posyp posiekaną natką pietruszki. Podawaj na gorąco, oczywiście z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...