Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Zupa neapolitańska z kaszą manną

Składniki:
  • 8 łyżek kaszy manny
  • 1 porcja włoszczyzny
  • 1 suszony grzybek
  • 2 trójkąciki sera topionego
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • 3 ziarna pieprzu
Obierz oczyszczoną włoszczyznę, pokrój ją na kawałki i wraz z namoczonym wcześniej grzybkiem zalej zimną wodą. Gotuj, aż warzywa będą miękkie, a w połowie gotowania przypraw solą i pieprzem.

Wywar przecedź i dodaj kaszę mannę, rozmieszaną w szklance zimnej wody. Gotuj około 10 minut, aż kasza się rozklei. Wtedy wrzuć pokrojone drobno serki i dokładnie wymieszaj, żeby się rozpuściły. Zupę dosól (jeśli trzeba), zapraw jogurtem, a na talerzach posyp koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...