Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Zupa ryżowo-jarzynowa z cytryną

Składniki na 4 porcje:
  • 1/2 opakowania mrożonej włoszczyzny
  • 1 cytryna
  • 5 łyżek ryżu
  • 1 łyżeczka masła
  • 1/2 szklanki śmietany
  • sól
  • cukier
Na patelni stop masło, wsyp umyty i osuszony ryż i podsmaż stale przy tym mieszając. Po przełożeniu do garnka zalej litrem wody, dodaj włoszczyznę i kawałek skórki z dokładnie umytej cytryny.

Zupę dopraw solą, ugotuj do miękkości. Następnie wlej śmietanę, dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i odrobiną cukru, tak by miała wyraźnie kwaśny smak. Podawaj na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...