- 1 kalafior
- przyprawa do kotletów mielonych
- 1 cebula
- 1 tost
- pieprz
- 15 dag mięsa mielonego
- 1 żółtko
- 1 łyżka oleju
- 15 dag dymki
- 3 dag masła
- 3 dag mąki
- 20 dag śmietany kremówki
- 5 dag sera goudy
- 2 łyżki bułki tartej
Część dymki pokrój na ćwiartki, resztę w talarki. Roztop masło, dodaj mąkę, potem wlej 400 ml wywaru z kalafiora i śmietanę. W foremce ułóż mięso, duże kawałki dymki i kalafiora. Wszystko zalej sosem i posyp tartym serem. Na wierzchu ułóż pozostałą dymkę wymieszaną z bułką tartą. Zapiekaj 10 minut w temperaturze 250°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz