- 20 dag białej fasoli
- 2 zielone papryki
- 2 cebule
- 1 pęczek włoszczyzny
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 50 dag mięsistych pomidorów
- 4 kiełbaski debreczyńskie
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki białego pieprzu
- ostra papryka
- szczypta cukru
- 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
Teraz w dużym garnku rozgrzej olej. Włóż do niego pokrojoną cebulę i czosnek, podsmaż w garnku razem z warzywami. Dodaj pokrojoną paprykę i fasolę, wszystko razem zamieszaj i gotuj dalsze 20 minut pod przykryciem na słabym ogniu.
Pomidory obierz ze skóry, pokrój na małe kawałki i dodaj do fasoli. Kiełbaski pokrój w plasterki i podgrzej w zupie. Pod koniec gotowania dopraw zupę solą, pieprzem, papryką i cukrem, posyp szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz